2011-06-12 02:19:30• hírek • Kocsis Zoltán

Akárcsak egy B-csapat: esélytelen Románia

Roque Santa Cruz fotó: rovers.co.uk
Roque Santa Cruz fotó: rovers.co.uk

A Brazília elleni 1-0-ás vereség után második és egyben utolsó mérkőzését is rúgott gól nélkül zárta Románia a dél-amerikai turnéján Paraguay ellen. A rendkívül gyenge produkcióval előrukkoló román csapat egy valamivel mégis felhívta magára a figyelmet: 2000 után fordult elő először, hogy a kezdőcsapatban csak odahaza futballozó játékosok léptek pályára.

Az első félidőben mintha ki lett volna téve egy egyirányú közlekedést jelző tábla a Defensores del Chaco stadionban és a nyíl Pantilimon kapuja felé mutatott. A román játékosok nem tudtak fölülkerekedni a sok utazás okozta fáradtságon, a vakáció kiesése miatti frusztráción és a tét nélküliség kényelmén. A Zicu, Muresan, Giurgiu és Torje alkotta középpálya se megtartani nem tudta a labdát, se megszűrni az ellenfél akciót. A jobb oldalon Samudio rendre megverte Rapát, akinek Torje nem segített, a védelem közepén pedig Gardos és Papp darabosnak és dezorientáltnak tűnt, minek következtében a lestaktika is becsődölt. A román csapatból senkit sem lehetett kiemelni az első félidőt követően, de Zicu így is kilógott: mindamellett, hogy alig szaladt, szinte az összes passza után az ellenfélnél kötött ki a labda.

Ilyen körülmények között a technikás, szervezett és támadásban gyors paraguayiaknak tulajdonképpen nem volt nehéz dolguk, főleg, hogy már a második percben Latovlevici tökéletes gólpasszal szolgálta ki Valdezt, aki meg is szerezte a vezetést. Szűk fél órával később Samudio elfutása után Santa Cruz fejese már a 2-0-át jelentette. Miközben Románia egy esetleges Giurgiu emeléssel okozott csak némi gondot Villar kapusnak, addig előbb Riveros, majd Valdes kétszer is ziccereket hagyott kihasználatlanul - akár már a szünetben összejöhetett volna tehát a paraguayi kiütés.

A második félidőben egy-két távoli lövéstől eltekintve jó húsz percig nem történt semmi a pályán. Ezt a monotóniát a vendégek törték meg, amikor Tanase lövési kísérletét Cardozo blokkolta. A 72. percben aztán Románia összehozta első kidolgozott helyzetét, ám Latovlevici visszapassza után Torje lőtt futtában kapu fölé. Kevéssel később a másik kapu előtt Barreto és kapu fölé lőtt, majd a 87. percben Rapa szolgálta ki az ellenfelet, ám Marecos önző is volt, pontatlan is volt.

Az utolsó percekben, a hazaiak koncentráltságának csökkenésével Románia kissé aktívabb lett, fejelt egy lesgólt, ám összességében kiábrándító produkcióval rukkolt elő Asunciónban. Paraguay ezzel szemben egy laza győzelemmel búcsúztatta a 100. válogatott meccsén pályára lépő, 39 éves Roberto „Toro" Acunát és készülhet a július 2.-án kezdődő Copa Americára.

Felkészülési mérkőzés:
Paraguay
- Románia 2-0
gólok: Valdez (2.), Santa Cruz (29.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: